OOPS
Map requires javascript enabled
Upptäck historien
Walks
Info
Categories

Stockholms län är fyllt av historiska platser som bär på berättelser om människor och händelser som format vår region. Det är dessa historier som vi berättar om i appen Upptäck historien - från säljägarna som slog sig ned i ett ytterskärgårdslandskap för 10 000 år sedan till händelser i vår egen tid. Appen i är uppbyggd i olika tematiska guider som berättar om människor och platser i länets kommuner

Ta med dig appen Upptäck historien och lär dig mer om historien ute på plats. Du kan via text, bild, AR och video ta del av länets historia. Varför åkte till exempel stockholmarna skidor i Tullinge på 1930-talet, vad står det på runstenarna i Haninge, och vem har bott på Årsta slott?

Bilderna i appen kommer främst från Stockholms läns museums bildsamling, kommunernas bildarkiv, lokala hembygdsföreningar och museer. Ett fåtal andra källor har används och då har detta tydligt angetts. I så stor utsträckning som möjligt har erkännande till källa, upphovsperson och årtal angivits i bildtexten, men detta har tyvärr inte alltid varit möjligt.

Guides