OOPS
Map
Stuvsta
Locations
Info

Stuvsta skulle bli nästa Djursholm. Det var det nystartade Stuvstabolagets vision när Stuvsta gård i början av 1900-talet skulle omvandlas från odlingsmark med ett tiotal torp och gårdar till villastad. Egnahemsrörelsen hade börjat ta ett grepp om storstadsborna och allt fler längtade bort från stadens smuts och hets. Men Stuvsta förblev länge bara jordbruk och skog som man susade förbi på västra stambanan till och ifrån Stockholm. Om det skulle bli ett nytt Djursholm var Stuvstabolaget tvunget att råda bot på detta. 1910 började man förhandla med SJ om ett nytt stationshus, men SJ ville inte betala. Först genom att ta på sig kostnaden och driften i fem år fick bolaget slutligen rätt och 1918 stod stationshuset klart.

https://www.youtube.com/watch?v=uyBPtBGD6FU

Den besvärliga trappan vid Stuvsta Station
Den besvärliga trappan vid Stuvsta station. Foto Axel Svinhufvud, Huddinge kommuns arkiv

Runt 1946 börjar resenärerna klaga på den långa trappan ner mot perrongen, 42 steg. Vid dåligt väder satt passagerna i väntsalen tills tåget var på ingång och sedan gällde det att springa ut och ner för trappan utan att halka eller snubbla. Efter flera olyckor, utredningar och uppvaktningar beslutades att en gångtunnel under järnvägen skulle byggas. År 1949 påbörjades arbetet med gångtunneln. Arbetet går långsamt eftersom tågen måste kunna passera utan störningar. 1952 står äntligen gångtunneln klar.

1958 fick Stuvsta ett nytt stationshus i rött tegel, men byggnaden användes bara fram till 1980 och 1984 revs byggnaden för att ge plats åt ytterligare spår.

00:00
00:00
Den besvärliga trappan vid Stuvsta Station