OOPS
Map
Kårsta
Locations
Info

Centralorten Kårsta är ett litet lantligt stationssamhälle som är slutstation för Kårsta-linjen av Roslagsbanan. Kyrkbyn Kårstaby, ca 1 km från Kårsta samhälle, är en välbevarad kulturmiljö som har bevarat sin gamla bystruktur sedan innan laga skifte. Det är en av de få oskiftade byar som finns kvar i Mälardalen.

Roslagsbanans stambana gick tidigare hela vägen till Rimbo för att sedan förgrenas mot Uppsala och Norrtälje. Rimbosträckningen lades ner i början av 80-talet men den gamla banvallen ligger fortfarande kvar och är nu ett fint promenadstråk längs sjön Sparren ett par kilometer norr om Kårsta station.

I den här turen besöker vi 11 platser som berättar om Kårstas historia. 

Stationen
Kårsta station, 1890. Fotograf okänd, Vallentuna bildarkiv

Kårsta har kvar sitt stationshus. I stationshuset fanns fram till 1982 en postexpedition och bibliotek. Stationshuset har haft olika skepnader genom åren. Från puts till träfasad med skiftande panelriktning till idag då stationshuset har en enkel gulfärgad träfasad. Liksom alla stationer längs Roslagsbanan var Kårsta station ursprungligen röd, men målades om efter andra världskriget då Roslagsbanan gick med stor vinst. 

Fram till 1963 var stationen bemannad av tågklarerare. Här fanns även stationskarlar som lastade av och på tågen, växling av vagnar, skötte trädgårdar, städade med mera. Den gula fasaden vi ser idag är ett resultat av Roslagsbanans välfärd på 1940-talet under bensinransoneringen. Då ökade resandet med tåg och Stockholm-Rimbo Järnvägar som då ägde Roslagsbanan fick råd att upprusta alla stationer. De lantliga falurödfärgsbemålade stationerna blev samtliga panelade och gulmålade.  

00:00
00:00
Stationen